Verottaja määrittelee työsuhde-etujen verovapauden aina verovuodeksi kerrallaan. Verovuosi ja kalenterivuosi eivät välttämättä ole yksi ja sama asia (vaikka monessa yrityksessä näin onkin), joten voit tilata ja maksaa työsuhde-etuja vielä kuluvalle vuodelle.
Tilaa ja maksa edut ennen vuodenvaihdetta, niin ne ovat voimassa 12 kuukautta maksamisesta, ja voit siitä huolimatta tilata edut jälleen ensi vuonna. Kuten vanhaan seteliaikaan, voi digitaalisiakin työsuhde-etuja käyttää koko niiden voimassaolon ajan.
Käytä työsuhde-etuja osana palkitsemista. Tiesithän, että verovapautensa ansiosta ne ovat eurojaan enemmän työntekijälle ja vähemmän työnantajalle? Eduista et maksa myöskään palkan sivukuluja. Työsuhde-etu on siis parempi kuin vastaava summa rahapalkkana.
Jos verovapauden ylärajat eivät vielä pauku, voit jakaa ylimääräisen etukierroksen esimerkiksi vielä ennen joulua. Muista kuitenkin olla tasapuolinen ja yhdenvertainen. Voit jakaa edut esimerkiksi suhteessa työaikaan, työsuhteen laatuun tai kestoon, tai lähi- ja etätyön perusteella.
Lue lisää täältä: Edunjakajan neljä päätöstä
Työsopimuksesta riippuen työnantajalla saattaa olla oikeus tarkistaa etujen laatua tai määrää vuosikohtaisesti. Verovapaus kuitenkin edellyttää, että edut jaetaan työntekijöille yhdenvertaisesti.
Jos jaat lisäetuja vielä ennen joulua, voit kertoa työntekijöillesi avoimesti, että kyseessä on kertaluonteinen palkitseminen.
Lue lisää täältä: Edun määrää voi nostaa pitkin vuotta
Kun tilaat edut jälkilaskutuksella, ne ovat voimassa aina kuluvan vuoden joulukuun viimeiseen päivään saakka. Tällöin voit vinkata työntekijöillesi OmaLahjakortistamme, jolla he voivat pidentää etujensa voimassaoloaikaa kolme kuukautta.
Lue lisää täältä: OmaLahjakortilla lisää käyttöaikaa eduille
Tilaa ennakkolaskutettavat edut vuodelle 2025 Smartum Saldossa ja Smartum Plussassa. Jos tilaat edut jälkilaskutuksella, liity odotuslistallemme, niin kerromme heti, kun ensi vuoden edut ovat valmiita tilattavaksi!
Tutustu työsuhde-eduista kertovaan blogisarjaamme:
Osa 1: Smartumin omat etukäytännöt
Osa 2: Edunjakajan neljä päätöstä
Osa 3: Esimerkki yrityksestä, joka jakaa samat edut kaikille työntekijöille
Osa 4: Edut ja työsuhteen laatu
Osa 5: Etujen budjetointi vuoden varrella
Osa 6: Anna hyvinvointia, palkitse työsuhde-eduilla