Joustava työsuhde-etu, Työntekijälle
Smartumilaisten vinkit työsuhde-etujen käyttöön, osa 3
30.12.2024
Smartumilaiset ovat ahkeria edunkäyttäjiä. Harvalla jää etuja turhana lojumaan, sillä Smartumilla tiedetään, että vain käytetty etu tukee työntekijän hyvinvointia. Lue, miten työsuhde-etujen konkarit Ida ja Sonja käyttävät etuja ja vinkkaavat parhaat tavat hyödyntää niitä.
Jos etuja kaikesta huolimatta uhkaa jäädä käyttämättä, ostaa jokainen smartumilainen omillaan OmaLahjakortin ja kasvattaa siten etupottiaan seuraavalle vuodelle. Jos sinulla on suunnitelmissa esimerkiksi uuden, kalliimman harrastuksen kokeileminen, voit OmaLahjakortin avulla kerryttää etua ensi vuodelle ja kattaa niillä osan kuluista. Lue lisää siitä, miten sinäkin voit ostaa OmaLahjakortin.
Edut käytössä pitkin vuotta
“Kyllä, käytän ehdottomasti kaikki työsuhde-edut”, sanoo Sonja Smartumin HR-tiimistä. HR-päättäjänä Sonjalla tarkastelee henkilöstöetuja sekä työntekijän että työnantajan näkökulmasta, joten hänellä on paljon sanottavaa etuihin liittyen.
Myös Smartumin toimitilosita vastaava Ida kertoo käyttävänsä kaikki edut – jo vuosien kokemuksella. “Minulle tärkein etu on liikunta- ja kulttuurietu, sillä rakastan liikkua monipuolisesti. Liikuntaetu madaltaa kynnystä kokeilla uusia lajeja vakioharrastuksen rinnalla”, Ida pohtii.
Tutut edut puolustavat paikkaansa
Smartum jakaa työntekijöilleen joustavaa etua, jotta jokainen voi itse päättää, mikä hänen hyvinvointiaan parhaiten tukee.
Idan tavoin liikunta- ja kulttuurietu on tärkein etu myös Sonjalle. “Maksan liikuntaedulla salijäsenyyttä, mikä on toimistotyötä tekevän toimintakyvyn kannalta suorastaan elinehto”, hän pohtii.
Liikuntaharrastuksen lisäksi Sonja kertoo käyttävänsä etuja julkisen liikenteen työmatkalippuihin ja terveysedun puolella suuhygienistille. “Edulla voi kuitata esimerkiksi hammaskivenpoiston Smartumin kumppaniverkostoon kuuluvalla suuhygienistillä.”
Tutustu Smartumin käyttöpaikkahakuun täällä ja etsi inspiraatiota omien etujesi käyttöön.
Kulttuuriedulla museoon ja tapahtumiin
Vuoden loppumetreillä Ida kertoo hyödyntävänsä Museo-kaupan tarjoaman mahdollisuuden ostaa Museokortin kampanjahintaan loppuvuonna. “Museokortti kannustaa käymään sellaisissakin museoissa, joissa ei välttämättä muuten tulisi käytyä”, Ida sanoo.
Sonja maksaa eduilla festari- ja keikkalippuja, minkä lisäksi molemmat edunkäytön ammattilaiset kertovat eujen mahdollistavan kulttuurista nauttimisen ylipäänsä monipuolisemmin kuin ilman etuja.
Edut vahvistavat hyvinvointia
Niin Ida kuin Sonja kertovat henkilöstöetujen olevan heille tärkeä osa omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen. Niiden käyttö tukee työssä ja arjessa jaksamista, sillä eduilla ostetut palvelut auttavat palautumaan vaativasta työstä.
“Hyödynnän etuja monipuolisesti”, Ida sanoo, “ne auttavat nollaamaan ajatuksia liikunnan muodossa – tai sitten järjestän omaa aikaa kulttuurielämysten parissa tai käymällä hierojalla. En usko, että satsaisin omaan hyvinvointiini näin kokonaisvaltaisesti ilman Smartumin jakamaa etupottia.”
Sonja puolestaan muistuttaa, että nousevat elinkustannuset voivat vaatia priorisoimaan menoja, ja silloin esimerkiksi kuntosalimaksusta voi olla helppo tinkiä, jos sen joutuu maksamaan omalla rahalla.
“Asuinpaikkakunnallani ihan tavallinen kuntosalimaksu tekee helposti ison loven kukkaroon”, Sonja sanoo, “kun maksan salin työsuhde-edulla, treeni kulkee varmemmin osana hektistä arkea.”
Loppuvuoden edut
Sonjalla ja Idalla ei ole jäänyt käyttämättä etuja viime vuosina, sillä edunkäytön asiantuntijoina kumpikin huolehtii siitä, ettei rahanarvoisia etuja jää tilille makoilemaan.
“Jos etuja kuitenkin olisi vaarassa jäädä käyttämättä, ostaisin tietenkin OmaLahjakortin”, Sonja hymyilee.
Loppuvuosi tulee usein yllättävän nopeasti. Jos etuja uhkaa jäädä käyttämättä, OmaLahjakortilla saat lisää aikaa suunnitelmien toteuttamiseen.
“Ja tietysti omaa etupottia voi OmaLahjakortilla siirtää seuraavaan vuoteen ja ostaa vaikka junaliput pohjoiseen alkuvuoden laskureissua varten”, Ida lisää.
Mitä tehdä jos etua on vanhentumassa?
Smartumilaisilla edut eivät jää happanemaan, mutta kysyimme kuitenkin suosituksia tilanteeseen, jossa kello tikittää ja edut on pian vanhentumassa.
"Jos etuja on vuoden lopussa vielä käyttämättä, ostan OmaLahjakortin, jotta en joudu kiireessä käyttämään etuani vain johonkin," kuuluu yleinen neuvo. Smartumin OmaLahjakortilla saakin eduille kolme kuukautta lisää käyttöaikaa ja sen voi ostaa liikunta-, liikunta ja kulttuuri-, hieronta- ja työmatkaedulla.
Voit ostaa OmaLahjakortinn eduillasi kätevästi SmartumPay-sovelluksessa:
SmartumPay
Koska smartumilaisia voidaan hyvinkin pitää jonkinlaisena edunkäytön asiantuntijoina, kysyimme vielä lopuksi sellaista käyttövinkkiä, joka ei tule ehkä ensimmäisenä jokaiselle mieleen.
Juuli rohkaisee satsaamaan palauttavaan taukoon keskellä työpäivää. Hän itse panostaa arjessa lounashetkeen: ”Ei tarvitse aina syödä pelkässä lounasravintolassa! Kiireisenä päivänä jättikokoinen raikas smoothie tai iso jäälatte ja leipä toimivat mahtavasti lounaana.”
Mikan vinkki liittyy tietysti lasketteluun. ”Laskettelukeskuksilla on usein seuraavan kauden liput myynnissä jo syksyllä early bird -hintaan. Kun ostaa työsuhde-edulla kausikortin, voi kipaista rinteessä vaikka pari kertaa päivässä, ja pääsee hyödyntämään koko pitkän kauden.”
Smartumin Diilit-sivusto
Tutustu Smartumin Diilit-sivustoon. Löydät sivustolta kumppaneidemme tarjouksia. Hyödynnä tarjoukset ja saat enemmän irti eduistasi.
Muista tilata edunkäyttäjän uutiskirje sähköpostiisi. Lähetämme sinulle vain arvokasta ja relevanttia tietoa työsuhde-etuihisi liittyen.
Haluan henkilökohtaiset edunkäyttäjän uutiset sähköpostiini!