tips-from-smartum-employees-102024-web

Smartumilaisten vinkit etujen käyttöön

Haluatko saada kaiken irti työsuhde-eduistasi? Olet oikeassa paikassa! Julkaisemme loppuvuoden aikana blogeja, joissa edunkäytön vinkkejä jakavat smartumilaiset. Olipa mielessäsi aktiivinen liikunta, kiinnostava kulttuuri, rentouttava hieronta tai maukas lounas, saat eduillasi enemmän irti arjesta. Muista siis käyttää ne!

Edut käyttöön: asiantuntijan vinkit ja varoitus etujen vanhentumisesta

Blogisarjan ensimmäisessä osassa jaamme kahden Smartumin työntekijän näkökulmia siitä, kuinka saada paras hyöty irti työsuhde-eduistasi ja miten he itse hyödyntävät etunsa. Haastattelimme Smartumin kumppanuuksista vastaavaa asiantuntijaa Niinaa sekä Design-tiimissä työskentelevää Meriä.

Niina on työskennellyt Smartumilla jo useita vuosia ja vieläpä useassa eri roolissa. Niinaa voidaankin pitää varsinaisena edunkäytön ammattilaisena. Tänä päivänä Niina vastaa kumppaneistamme, joita Smartumilla on lähes 40 000. Meri puolestaan pitää huolen, että SmartumPay-sovellus tarjoaa edunkäyttäjille selkeän käyttökokemuksen.

Ensimmäisenä kysyimme molemmilta käyttävätkö he kaikki työantajan jakamat edut. Molemmille vastaus oli helppo. Työsuhde-edut käytetään aina. Asian parissa työskentely toki muistuttaa etujen käyttämisestä arjessa, mutta myös omaan jaksamiseen liittyvät asiat ovat molemmille tärkeitä. "Etujen avulla ylläpidän fyysistä sekä henkistä kuntoani." Me toteamme usein Smartumilla, että vain käytetty etu tukee työntekijän hyvinvointia. 

Tärkeäksi arjen energialähteeksi Niina listaa myös Smartumin työhyvinvointitunnit. Smartumilaiset voivat hyödyntää 3 tuntia viikoittaista työaikaa oman hyvinvoinnin edistämiseen haluamallaan tavalla.

Työmatkaetu ja liikunta- ja kulttuurietu suosikkeja

Työsuhde-eduista Niinan suosikki on työmatkaetu. "On mukavaa, kun työnantaja maksaa työmatkat ja lipun voi ostaa kerralla, vaikka koko vuodeksi", Niina toteaa hymyillen. Meri listaa omiksi suosikeiksi liikunta- ja kulttuuriedun. Se antaa mahdollisuuden kokeilla uusia laleja tai käydä uusissa tapahtumissa matalalla kynnyksellä, ilman että tarvitsee laittaa omaa rahaa.

"Eduilla on erittäin positiivinen vaikutus ja ne ovat mahtava tapa tukea työntekijöitä. Työmatkaetu tukee aktiivisempaa toimistolla käymistä ja liikunta- ja kulttuurietu lisää aktiivisempaa vapaa-aikaa ja siten omaa hyvinvointiani", jatkaa Meri.



Ovatko etusi vanhentumassa, mutta et vielä tiedä mihin ne käyttäisit? Tutustu Smartum OmaLahjakorttiin. OmaLahjakortti antaa eduillesi 3 kuukautta lisää käyttöaikaa. Kasvatat sillä myös samalla alkuvuoden etupottia, jonka voit sitten käyttää esimerkiksi kalliimpaan kertaostokseen. Smartum OmaLahjakortin voit ostaa liikunta-, liikunta ja kulttuuri-, hieronta- tai työmatkaeduilla. Lue lisää.


Etujen käyttöä fiilis pohjalta vai ennalta suunnitellusti?

Kysyimme Niinalta suunnitteleeko hän etukäteen, mihin aikoo etunsa käyttää. Suunnitelmaa Niinalla siitä ei ole vaan pikemmin etuja käytetään sitä mukaan kun mielenkiintoisia käyttämahdollisuuksia osuu kohdalle. Erityisesti teatteriesitykset, elokuvat ja näyttelyt ovat siihen sopivia käyttökohteita. 

Meri taas suunnittelee tarkasti etukäteen. "Tiedän ja suunnittelen jo hyvissä ajoin ennen uusien etujen saamista, mihin ne aion käyttää. Yleensä olen valinnut valmiiksi jo tulevan vuoden tapahtumat joihin etuni käytän."

Smartumilaisten vinkit eri etujen käyttökohteiksi

Halusimme tietysti myös tietää Niinan ja Merin suosikit eri etujen käyttökohteille.

Niinan lista:

  • Liikutaedun osalta suosikiksi nousi karting
  • Kulttuuriedun top-käyttökohde on teatteriesitykset
  • Terveysetua Niina hyödyntää muun muassa hammaslääkärissä käymiseen sekä magneettikuvaukseen
  • Työmatkan osalta suosikit ovat: HSL-kausilippu (360 päivää) sekä VR:n junaliput

Merin suosikit:

  • Liikuntaedun osalta Merin suosikeiksi nousivat hauskat aktiviteetit, kuten esimerkiksi karting, keilaus tai minigolf.
  • Kulttuuriedun osalta Meri nosti esiin maalusworkshopit esimerkiksi Paints and Friends sekä Museokortin sen monipuolisuuden vuoksi. Tiketissä onnistuu taas osittain eduilla eli etujen ja toisen maksutavan yhdistäminen.
  • Terveysedun osalta äänet menevät osteopatialle ja labrapaketeille oman terveydentilan selvittämiseen. Myös suuhygienisti on mainio vaihtoehto.
  • Työmatkaedun osalta Merin suosikit ovat: kausiliput ja junaliput esimerkiksi kaupunkilomille.

Mitä tehdä jos etua on vanhentumassa?

Molemmat tämän artikkelin smartumilaiset käyttävät etunsa aktiivisesti, mutta kysyimme silti suosituksia tilanteeseen, jossa kello tikittää ja edut on pian vanhentumassa. "Jos etuja on vuoden lopussa vielä käyttämättä, ostan OmaLahjakortin, jotta en joudu kiireessä käyttämään etuani vain johonkin," vastaavat molemmat. Smartumin OmaLahjakortilla saakin eduille kolme kuukautta lisää käyttöaikaa ja sen voi ostaa liikunta-, liikunta ja kulttuuri- ja hierontaedulla.

Koska smartumilaisia voidaan hyvinkin pitää jonkinlaisena edunkäytön huippuammattilaisina, kysyimme vielä lopuksi sellaista käyttövinkkiä, joka ei tule ehkä ensimmäisenä jokaiselle mieleen.

Niina vinkkasi käyttämään kulttuurietua myös urheilutapahtumiin silloin kun suuntaat katsomaan tapahtumaan. Hyvä tapahtuma olisi esimerkiksi Jyväskylän rallit kesäisin.

"Parasta on etujen yhdistäminen monipuolisesti, esimerkiksi kaupunkiloma Tampereelle. Junamatkat työmatkaedulla, museovierailu kulttuuriedulla. Iltaan aktiivista tekemistä liikuntaedulla vaikka trampoliinipuistossa pomppien tai keilahallisssa keilaten", jatkaa Meri.

Smartumin Diilit-sivusto

Tutustu Smartumin Diilit-sivustoon. Löydät sivustolta kumppaneidemme tarjouksia. Hyödynnä tarjoukset ja saat enemmän irti eduistasi.

Jos sinulla on kirjautumisongelmia SmartumPay-sovellukseen, lue täältä miten voit turvata etusi ennen kuin ne vanhentuvat.

Muista tilata edunkäyttäjän uutiskirje sähköpostiisi. Lähetämme sinulle vain arvokasta ja relevanttia tietoa työsuhde-etuihisi liittyen.

Haluan henkilökohtaiset edunkäyttäjän uutiset sähköpostiini!