Edistätkö henkilöstön työhyvinvointia yksin? Ota Smartum Wellbeing Hub avuksesi!
Lukuaika 2 minuuttia | 10.11.2022
Kun työnantajat tukevat henkilöstönsä liikuntaa ja aktiivista elämäntapaa, tärkeimmiksi hyödyiksi nähdään terveyden, työkyvyn ja hyvinvoinnin kehittyminen. Myös työnantajamielikuvan ja tuottavuuden kehittyminen koetaan tärkeiksi hyödyiksi. Tuoreimman Henkilöstöliikunnan barometrin mukaan henkilöstöliikuntaan käytetty rahamäärä vaikuttaa eniten siihen, kuinka aktiivisesti työntekijät liikkuvat, mutta myös työhyvinvoinnin johtamisen tasolla on selkeä yhteys aktiivisuuteen.
Työntekijän hyvinvoinnin hyödyt on siis tunnettu ja tunnustettu laajalti, mutta silti yrityksissä työhyvinvoinnin johtaminen jää useimmiten vain harvojen HR-ammattilaisten harteille. Myös Henkilöstöliikunnan barometrin mukaan työntekijöiden hyvinvoinnin ja liikkumisen haasteet juontuvat pitkälti työhyvinvoinnin johtamisen tasosta ja resurssoinnin puutteesta. Tukea tarvitaan, mutta mistä sitä ja muita edellytyksiä hyvinvoinnin ja henkilöstöliikunnan toteuttamiseen oikein saisi?
Työhyvinvoinnin ja liikunnan taloudellinen tukeminen auttaa, muttei yksinään aina riitä
Myös me Smartumilla olemme huomanneet, että yrityksissä ja organisaatioissa on usein liian vähän resursseja liittyen työhyvinvoinnin johtamiseen ja työntekijöiden aktiivisen elämäntavan tukemiseen. Pelkkä rahallinen hyvinvoinnin tukeminen ei nimittäin aina yksinään aktivoi työntekijöitä, vaan moni kaipaa lisäksi ideoita, läsnäoloa, innostusta ja helposti lähestyttäviä tapoja lisätä omaa hyvinvointiaan.
Moni työnantaja kantaa huolta erityisesti niiden työntekijöiden työkyvystä ja hyvinvoinnista, jotka ovat omaksuneet passiivisen elämäntavan ja joita siksi on vaikeaa saada liikkeelle. Henkilöstöliikunnan barometrista selviää, että useampi kuin joka kolmas kyselyyn vastanneista jättää liikuntasetelin tai vastaavan edun käyttämättä taloudellisesta tuesta huolimatta. Toisaalta tuloksista ilmenee myös, että liikuntaetua hyödynnetään useammin kuin muita liikkumisen tukimuotoja, kuten vaikkapa työnantajan järjestämää ohjattua liikuntaa työpaikalla. Halua siis hyödyntää liikuntaetua löytyy, mutta apua itselleen sopivien liikuntatapojen löytämiseen tarvitaan lisää.
Siksi me Smartumilla tarjoamme jatkossa asiakkaillemme uuden Smartum Wellbeing Hub -palvelun. Palvelun tarkoituksena on paitsi keventää HR-ammattilaisten ja muiden työkyvystä vastaavien asiantuntijoiden taakkaa, niin myös mahdollistaa vahva aloitus henkilöstön hyvinvoinnin edistämiseen.
Älä jää yksin – Smartum Wellbeing Hub tarjoaa kokonaisvaltaisen tuen työhyvinvoinnin edistämiseen
Smartum Wellbeing Hub -palvelussa kyse on työntekijän inspiroinnista ja helposti saavutettavista keinoista lisätä hyvinvointia liikunnan ja muiden elämysten muodossa. Radikaalia elämänmuutosta tai -remonttia ei aina tarvita, vaan matka hyvinvointiin voi lähteä pienilläkin askeleilla yksilön omista kiinnostuksista ja oivalluksista.
Loppujen lopuksi hyvinvointi voi syntyä toisille seinäkiipeilystä, festareista tai laskuvarjohypystä, kun taas toiset latautuvat vaikkapa joogasta, hyvästä ruoasta, leffoissa käymisestä ja hieronnasta. Ja juuri siksi Smartumin monipuoliset työsuhde-edut ovat olemassa – halusta tukea työntekijöiden yksilöllistä hyvinvointia.
Myös Smartumin palveluntarjoajaverkostoon kuuluvat kumppanit tuovat oman voimavaransa palveluun tarjoamalla työntekijöille esimerkiksi maksuttomia kokeilujaksoja tai kerta-alennuksia, jotka madaltavat kynnystä kokeilla vaikkapa uusia liikuntamuotoja.
Kiinnostuitko kuulemaan lisää palvelun hyödyistä sinun yrityksellesi?
Kun tarjoat työntekijöillesi Smartumin työsuhde-edut, voit luottaa siihen, että olemme matkassasi mukana nyt myös Smartum Wellbeing Hub -palvelun muodossa. Tarjoamme työntekijöillesi yhdessä innostavassa paketissa kaiken, mitä he tarvitsevat lisätäkseen työkykyään ja hyvinvointiaan Smartum-etujen avulla.
Lähde yhteiselle matkalle mukaan kohti parempaa hyvinvointia ja varaa lyhyt esittely palvelulle, niin katsotaan yhdessä, kuinka voimme auttaa sinun yritystäsi!